Haber

Filistin, İsrail’in Gazze saldırısıyla ilgili yanlış medya içeriği ürettiğini söyledi

Filistin, İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’ye saldırmak için yanlış medya içeriği ürettiğini bildirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim’de İsrail savaş helikopterinin İsrail’e sızan Hamas üyelerine ateş açarken sivilleri vurduğunun ortaya çıkmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İsrail basınında yer alan haberlere göre, polisin incelemesi sonucunda, İsrail helikopterinin, 19 Ocak’ta Gazze sınırındaki İsrail şehirlerine sızan Hamas üyeleriyle birlikte bölgede düzenlenen festivale katılan sivillere ateş açtığı ortaya çıktı. 7 Ekim. Bu, İsrail polisinin ve ordusunun herkesi öldürdüğü anlamına geliyor.” “Bunun olmasına izin veren Hannibal Protokolü yürürlüğe konuldu ve yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgede büyük bir yıkım gerçekleştirildi.” Terim kullanıldı.

Açıklamada, soruşturma sonuçlarının, İsrail basınında 7 Ekim’de bölgede yaşanan yıkım ve cinayetlere ilişkin haberlerin, özellikle bombalanan evlerdeki yangını gösteren fotoğraf ve görüntülerin, İsrail basınında yer alan haberlerin asılsız olduğunu ortaya çıkardığı kaydedildi. asılsız.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, medya kuruluşlarına, Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine ve devlet başkanlarına bu konunun ele alınması, İsrail basınında çıkan haberlere dikkat edilmesi ve pozisyonlarının buna göre gözden geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

Netanyahu’dan açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasını “gerçeğin tamamen tersine çevrilmesi” olarak savunan Netanyahu, söz konusu açıklama nedeniyle Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı hedef aldı.

Netanyahu, “Geçmişte Holokost’un varlığını inkar eden Ebu Mazen (Abbas), bugün ‘Hamas katliamı’nın varlığını da inkar ediyor ve bu kabul edilemez.” değerlendirmesini yaptı.

Netanyahu’nun bu açıklamasından kısa bir süre sonra Filistin Dışişleri Bakanlığı’nın söz konusu açıklamayı sosyal medya hesaplarından kaldırdığı görüldü.

Haaretz gazetesinin dünkü haberinde, polisin yürüttüğü soruşturmada, İsrail helikopterinin 7 Ekim’de İsrail’e sızan Hamas üyeleriyle birlikte bölgede düzenlenen müzik festivaline katılan sivillere ateş açtığı belirtildi. Festivalde 364 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Hannibal Protokolü, ordunun bir askerin kaçırılmasını önlemek için gereken her türlü tedbiri almasına izin verildiği ve kaçıran kişinin de kaçırılan kişiyle birlikte öldürüldüğü anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu