Sağlık

Baş Ağrısına Ne Sebep Olur?

Baş ağrısının günümüz modern insanının karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olduğunu anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, baş ağrısının neden kaynaklanabileceğini ve bu ağrının aslında neye işaret ettiğini anlattı.

Baş ağrısı; Canan Karatay, bunun bir işaret ve belirti olduğunu belirterek, “Peki bu neyin belirtisi? Onu açıklamaya çalışıyorum. Bunun için insan vücudunu tanımamız gerekiyor. İnsan vücudu çok büyük bir komplekstir. Yani makro kozmosta ulaşılamayan o kadar çok yer ve bilinmezlik var ki. İnsan vücudu mikro kozmostur. Teknoloji ilerledikçe bunlar keşfedilmeye başlandı. İnsan vücudunda üç trilyondan fazla hücre vardır. Yüzlerce enzim var. Yüzlerce ve onlarca karbon var, proteinler var, yağlar var, mineraller var, vitaminler var. Daha bilmediğimiz birçok faktör var. Bütün bunlar, ruhumuz dahil. Uyum içinde çalıştığında, uyum içinde çalıştığında vücut doğal olarak sağlıklı kabul edilir. Bu kararlılığın en ufak bir tuğlasını çıkardığımız anda vücuttaki normal kararlılık çalışır, hücrelerin birbirleriyle olan iletişim işlevleri yavaşlar ve durur. Bu nedenle bizi uyaran ve uyaran baş ağrısıdır.” söz konusu.

Baş Ağrısının En Değerli Nedeni Susuz Kalmak ve Mineral Eksikliğidir

Canan Karatay, bu dengesizliği sağlayan en değerli etkenlerden birinin susuzluk ve mineral eksikliği olduğunu belirterek, “Bunların dışında uykusuzluk da çok değerli. Bunları hepimiz biliyoruz. Baş ağrısı nedenidir. Oruç tuttuğumuzda akşamları baş ağrımızın nedeni; Bunun nedeni susuz ve mineralsiz olmamızdır. Bu en değerli işaretlerden biridir. Bu ağrıların en değerli sebeplerinden biri kansızlık dediğimiz kansızlıktır. Demir eksikliği, özellikle doğurganlık çağındaki kadınlarda çok yaygındır. Baş ağrısının nedeni budur. Yorgunluğun sebebidir. Bu ağrının bir başka nedeni de toksinlerdir. İç toksinler ve dış toksinler. İç toksinler, gıda ile aldığımız toksik elementlerdir. Bunlar tüketime hazır gıdalarda bulunur. Trans yağlar, işlenmiş tüm gıdalarda, fabrikadan çıkan tüm işlenmiş gıdalarda gelir, vücudumuzdaki dengeyi bozar. Etkileşimli olan hücre süreçlerini bozar ve baş ağrısı bunun bir belirtisidir.” dedi.

prof. Dr. Canan Karatay

prof. Canan Karatay: “Yaşadığımız Stres Bize Kortizon Olarak Geri Dönüyor Ve Başımızı Ağrıtıyor”

Baş ağrısının en değerli nedenlerinden birinin kabızlık olduğunu anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, “Kronik kabızlıktır. Kronik kabızlık, bağırsaklarımızın mikrobiyomunun ve vücudumuzdaki floranın alt üst olması anlamına gelir. Bu normaldir yani yediğimiz, içtiğimiz ve toksinler kana karışarak vücudumuzu alt üst eder. Bu acı bizler için çok değerli bir uyarıdır. Tıpkı zaman gibi gerilim de çok değerlidir. Stres hormonunu bilirsiniz. Adrenal bezlerden salgılanır. Adrenal bölgelerden salgılanan gerilim hormonuna kortizon denir. Bu bize baş ağrısı verir. Yani ağrının nedeni yüksek tansiyon değildir. Bilinen ters voltajdır. Kortizon salınır ve baş ağrısına neden olur. Yüksek tansiyon sonucu baş ağrısı olmaz. Ağrı nedeniyle kan basıncı yükselir. Bunu açıklamak istiyorum. Besin alerjileri de çok değerli alerjilerdir. Bazı kişiler en doğal gıdalara bile alerji gösterebilir. Bu da baş ağrısı nedenlerinden biridir. Telaşımız, kaygımız, kaygımız bunların hepsi gerilim hormonu salgıladıkları için baş ağrılarının sebebidir.” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kestel-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu