Sağlık

Saçlarınızın beyazlamasına son verin! İbn Sina’dan 3 değerli yağ önerisi…

Saç beyazlatmak için kimyasal boyalarla sürekli analiz arayanların yanı sıra, kimyasal ürünlerden uzak durup doğal yöntemlere başvurmayı tercih edenler de var. İşte İbn Sina’nın yüzyıllar öncesinden doğal analiz önerileri: Beyazlayan saçların kökünü kurutan mucizevi yağlar…

1. CARB İLE GÜÇLÜ VE PARLAK SAÇLAR

Keçiboynuzu yağı içerdiği antioksidanlar ve vitaminler sayesinde saçlara güçlü ve parlak bir form kazandırır. Saçların beyazlamasını engellemeye yardımcı olan keçiboynuzu pekmezi aynı zamanda tüketildiğinde saç köklerini uyararak saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

2. SAĞLIK MUCİZESİYLE BEYAZ SAÇLARA VEDA

Tıp alanında sıklıkla tercih edilen ve ağrı kesici etkisi bulunan banotu yağı olarak da kullanılabilmektedir. Saç diplerine uygulandığında beyazlamayı önleyen banotu yağı, saç köklerini uyararak saç uzamasına yardımcı olur.

3. ÇÖBEK TOHUMU YAĞI İLE PARLAKLIK

Türkiye’de oldukça geniş bir alanda yetişen çörek otu’nun kullanım geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlar elde eden çörek otu yağı aynı etkiyi saçta da göstermektedir. İçeriğindeki çinko, demir ve kalsiyum gibi temel bileşenler saç derisindeki kaşıntıyı gidermede etkili olurken aynı zamanda saç kırılmalarını da önleyerek saçın nem stabilitesini korur. Çörek otu yağı aynı zamanda kepek ve beyazlama gibi saçtaki diğer aktif problemlerle de başa çıkmaktadır.

İbni Sina’nın şifalı tedavi tekniklerinden biri olan bu doğal yağ teklifleri, saçlarının beyazlama sorunuyla uğraşmak zorunda kalan kişiler tarafından denemiş ve memnun kalmışlardır. Ancak her cilt ve saç tipi farklılık gösterir. Bu nedenle keçiboynuzu, banotu ve çörek otu yağlarının herkeste birebir etki göstermesi beklenemez. Özellikle hassas cilde sahip, alerjik reaksiyon veya diğer kronik rahatsızlık riski taşıyan kişiler için uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu