Ekonomi

Starbucks İlk Mali Çeyrek Kazançları ve Satışlarına İlişkin Analist Tahminlerini Kaçırdı

Starbucks Şirketi (NASDAQ: SBUX) mali yılın ilk çeyreğindeki kazançlarını ve toplam satışlarını analistlerin beklentilerini karşılayamadığını bildirdi.

Kahve şirketi, ilk çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) 0,90 dolar olduğunu bildirdi; bu, ortalama analist varsayımı olan 0,94 doların altındaydı. Şirketin toplam satışları 9,43 milyar dolar olarak gerçekleşti; bu da 9,62 milyar dolarlık varsayımın altındaydı.

Düşük faydalara rağmen şirketin hisseleri borsanın kapanmasının ardından %2,3 oranında arttı.

Dünya çapında, en az bir yıldır açık olan mağazalardaki satışlar, işlem sayısındaki %3’lük artış ve satın alma başına harcanan tutardaki %2’lik artış sayesinde %5 arttı. Kuzey Amerika’da en az bir yıldır açık olan mağazalardaki satışlar %5 oranında artarken, uluslararası alanda ise artış %7 oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Starbucks Rewards sadakat programına katılanların sayısı önemli ölçüde artarak 34,3 milyona ulaştı; bu, geçen yılın aynı dönemine göre %13’lük bir artışı temsil ediyor.

Şirket, ilk çeyrekte toplam 549 yeni mağaza açarak dünya çapındaki mağaza sayısını 38.587’ye çıkardı. Bu mağazaların yüzde 51’i şirket tarafından işletiliyor ve yüzde 49’u lisanslı.

Mali beyanda ayrıca şirketin dünya çapındaki faaliyetlerinin %61’ini temsil eden ABD ve Çin’deki önemli pazar varlığı da vurgulandı. Özellikle ABD’de 16.466, Çin’de ise 6.975 Starbucks şubesi bulunuyor.

Starbucks Yöneticisi Laxman Narasimhan, “İlk çeyrek sonuçları birçok açıdan güçlüydü. En sadık müşterilerimizin sadakati, ödül programı üyeliğimizin genişletilmesi ve üyelerin yaptığı satın almaların hem sıklığı hem de miktarındaki artış özellikle dikkat çekiciydi” dedi. Başkan.

Bu finansal makale yapay zekanın yardımıyla üretildi ve bir insan editör tarafından incelendi. Daha fazla ayrıntı için lütfen şartlar ve koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu