Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu: Deprem bölgesini üretim üssü haline getireceğiz

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’da depremzedelere seslendi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

– Sözleşmeler yapıldı, bu yüzden kimse endişelenmesin. Adıyaman’dan başlayarak depreme maruz kalan bölgelerde bölgenin yeni bir üretim üssü olması için çaba göstereceğim.

– Bu bölgede istihdam oluşturacağız. Yaralar sarıldıktan sonra bu bölge Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük üretim merkezi haline gelecek.

– Mültecilerle ilgili büyük şikayetler var. 81 ilin tamamında aynı şikayetler var. Mültecilerin kendi ülkelerine gönderilmelerini sağlayan projemiz hazır. En geç 2 yıl içinde herkesi ülkelerine göndereceğiz.

– Siyasi partilerin liderleri olarak bu konuda anlaştık. İlkelere bağlı kalacağız ve sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz. Türkiye’yi mülteci deposu yapmayacağız. Suriye ile barışacağız. Türkiye’yi bölgenin en büyük üretim üssü yapacağız.

“Allah’a sığınırım”

– Kim teröristlerle yan yana duruyorsa Allah ona zorluk çıkarsın. Terör nereden gelirse gelsin, hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Siyaset ahlaktır. Ahlaklı insanlar siyaset yapmalı. Zor sözler söylenebilir, buna saygı duyuyorum. Ama siyaset iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi dolandırıcılardan korusun. Bir dolandırıcı Başkan olmaz.

– Düne kadar terör örgütleriyle işbirliği yaptığımızı söylediler. Sahte görüntüler oluşturdular. Dün televizyona çıkan kişi montaj görselleri yaptıklarını söyledi. Allah’a sığınırım.

– Her yerde, her ortamda tüm vatandaşlarımı kucakladım. Her türlü saldırıya maruz kaldım, linçlere maruz kaldım ama bu güzel ülkenin insanlarını kucakladım. 85 milyonun başkanı olacağım, 85 milyonu kucaklayacağım.

– Rakibimizi eleştiririz ama komplo kurmayız. Olmayan şeyleri göstermiyoruz. Çünkü biz ahlaklı ve erdemli insanlarız. Ahlaksızların devletin tepesinde işi olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu