Haber

Türk Kulüpleri Avrupa Büyükler Kulüpler Şampiyonasında Başarılı Sonuçlar Elde Etti

Teniste Avrupa Büyükler Kulüpler Şampiyonası, 16 ülkeden 105 kulübün katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.

Belek Turizm Merkezi’ndeki Megasaray Tenis Akademisi’nde 500’den fazla sporcunun yarıştığı şampiyonada, 30-70 yaş arası erkek ve kadınlarda toplam 17 farklı kategoride maçlar oynandı. Organizasyonda Türkiye’yi 44 kulüp temsil etti.

Türk kulüpleri ev sahibi olarak yarıştıkları kategorilerde başarılı sonuçlar elde etti. Türkiye 4 şampiyonluk, 5 ikincilik ve 4 üçüncülükle zirvede yer alırken, İtalya 4 şampiyonlukla ikinci, İngiltere ise 3 şampiyonlukla üçüncü sırada yer aldı.

Zekeriyaköy SporKulüp, 55 yaşında kadınlar şampiyonluğuyla bu kategoride Türk tenisinde bir ilke imza attı.

Türk sporculardan oluşan kulüplerden Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü “Kadın 30” kategorisinde şampiyon olurken, Sealra Tenis Kulübü 1 ikinci, Sealra Tenis Kulübü 2 ise aynı seviyede üçüncü oldu.

Zekeriyaköy Spor Kulübü hem “Kadın 50” hem de “Kadın 55” kategorisinde birinci oldu.

Aydınlar Tenis Spor Kulübü “Erkek 50” sıralamasında birinci, Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü “Erkek 30” sıralamasında ikinci, Karayolları Tenis Kulübü “Erkek 35” sıralamasında ikinci olurken; Mete Tenis Kulübü “Man 40” kategorisinde ikinci, Pamukkale Tenis Kulübü ise “Man 40” kategorisinde üçüncü oldu.

Levent Tenis Kulübü “Man 70” seviyesinde ikinci, Kültürpark Tenis Kulübü aynı seviyede üçüncü, Optimum Matrix Sailing ise “Man 60” seviyesinde üçüncü oldu.

Organizasyonda dereceye giren kulüplere kupaları verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu