Haber

Hablemitoğlu suikastı zanlıları 20 yıl sonra yarın hakim karşısına çıkacak

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde düzenlenen saldırıda öldürülmesiyle ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve emekli albay Levent Göktaş’ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılanmasına yarın başlayacak.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalara sanıkların savunmaları tamamlanıncaya kadar devam edilecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, FETÖ elebaşı Gülen ile örgütün elebaşları Mustafa Özcan, Aydın Köstem ve Enver Altaylı, Hablemitoğlu’nu kasten öldürmeye azmettirmekle suçlandı.

Emekli Albay Levent Göktaş, emekli Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve emekli Binbaşı Fikret Emek’in “Hablemitoğlu’nu kasten öldürdüklerinin” belirtildiği iddianamede, sanıkların “ağırlaştırılmış müebbet hapis” ile cezalandırılmaları istendi.

İddianamede Göktaş’ın “terör örgütü kurmak” suçundan 8 yıl, Mumcuoğlu ve Emek’in de “suç örgütüne üye olmak” suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ve FETÖ firari Serhat Ilıcak da “kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılırken, Bozkır’ın “suç örgütüne üye olmak” suçundan 4 yıl daha hapis cezası istendi. organizasyon”.

İddianamede Mehmet Narin’in de “suç örgütüne üye olmak” suçundan 4 yıla kadar hapsi istendi.

ilkadimajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu