Haber

Muş Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Türk Astronotun Uzay Yolculuğunu Canlı İzledi

Muş Valisi Avni Çakır ve projesi uzayda test edilecek öğrenciler, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu Muş Bilim ve Sanat Merkezi’nde canlı izledi.

Çakır, projeleri uzayda test edilecek öğretmenler, öğrenciler ve aileleri, Muş Bilim Sanat Merkezi’nde ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü’nde fırlatma anına tanık oldu.

Merkeze kurulan sinevizyon sistemli ekranda tarihi anı canlı izleyen Çakır, öğrenciler Zeynep Irmak Çamlıca, Dilşah İmran Avcı ve Baver Bedirhan Bingöl ile diğer katılımcılar heyecanlı ve duygusal anlar yaşadı.

Lansmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Çakır, tüm dünyada olduğu gibi Muş’ta da tarihi ana tanıklık ettiklerini söyledi.

Muş’ta heyecanın iki kat arttığını belirten Çakır, “Muş Bilim Sanat Merkezi’nde 3 öğrencimizin öğretmenleriyle birlikte hazırladığı PRANET deneyi ile Türkiye’nin uzay görevine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” söz konusu.

Gezeravcı’nın uzayda yapacağı 13 deneyden birinin Muşlu öğrencilerin hazırladığı projeye ait olduğunu hatırlatan Çakır, şöyle konuştu:

“Bu deney aynı zamanda Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardan seçilen tek deneydir. Bu, projenin başarısını güçlü bir şekilde ortaya koyan bir sonuçtur. Her bakımdan büyük bir gururdur. Gurur duyuyoruz.” Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize, Muş Bilim ve Sanat Merkezi’nin diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Türkiye’nin bu tür marka projelerine katkı sağlamaya devam etmesini diliyorum, astronotumuz Alper Gezeravcı ve diğer astronot ekibine başarılar diliyorum. Uzaydaki görevlerini umarım kazasız bir şekilde tamamlayıp evlerine dönerler.”

Öğrencilerden Baver Bedirhan Bingöl, şunları söyledi: “Türk astronot Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi kapsamında bugün uzaya gönderildi. Uluslararası uzay istasyonunda 13 deney yapacak. Bu deneylerden biri PRANET’e ait. yürüttüğümüz proje. Bu bize ayrı bir gurur veriyor. Yaptığımız deneyin sonuçları.” Merakla bekliyoruz.” dedi.

Bingöl’ün babası Ekrem Bingöl, heyecan ve gurur dolu anlar yaşadıklarını belirterek, “İnşallah uzaya giden ilk astronotumuz tüm deneylerini başarıyla tamamlayıp ülkemize döner. Oğluma başarılar diliyorum. Onun çabalarına ve takımdaki arkadaşlarına çok yakından şahit oldum.” sözlerini kullandı.

Öğrencilerden Dilşah İmran Avcı, yoğun çalıştıkları projenin deneyini yapacak astronot Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna tanık olduklarını belirtti.

Mutlu ve gururlu olduklarını anlatan Avcı, Gezeravcı’ya uzay görevinde başarılar diledi.

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

haber-cinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu