Haber

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ilk 4 haftayı değerlendirdi

– Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ilk 4 haftayı değerlendirdi

GİRESUN – Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, sezon başında ilk 5 haftada 5-6 puan hedeflediklerini, şu anda ligde 4 hafta kala 3 puan topladıklarını söyledi.

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Trendyol 1. Lig’in ilk 4 haftasında verdikleri mücadeleyi ve elde edilen sonuçları değerlendirdi. Sezon başında ilk 5 haftada 5-6 puan hedef koyduklarını kaydeden Kaplan, bu dönemde karşılaştıkları rakiplerin ligde üst sıraları hedefleyen ve buna göre güçlü kadrolar oluşturan takımlar olduğunu ifade ederek, lige zorlu bir fikstürle başladıklarını ve tamamladıkları 4 maç sonunda milli maça 3 puanla girdiklerini söyledi. .

“İyi bir Giresunspor hazırladık”

Mustafa Kaplan, lige iyi oynadıkları Bodrumspor maçıyla başladıklarını ve sahadan en az 1 puanla ayrıldıklarını, ancak takımdan 10 oyuncuyla ve uzatmalarda şanssız bir golle ayrıldıklarını, ardından da galibiyetle galip geldiklerini söyledi. Çorum deplasman maçında çok iyi bir çaba. “Bu maçta geri dönüş yapmak istedik. Evimizde iyi oynadık. Bandırmaspor maçı var. Özellikle 55. dakikadan sonra baskı yaptığımız bir maç ama son maçı Eyüpspor’a kaybettik” dedi. , stoperlerimizin bireysel hataları nedeniyle yediğimiz bir golle, yine bireysel hatalarımız nedeniyle yediğimiz bir golle ama şunu söylemek istiyorum, biz genç ve dinamik bir takımız, yeni kurulmuş bir takımız. Karşılaştığımız rakiplerle, hedefi şampiyonluk olan takımlara karşı ezilmeden, çok para harcayan, iyi mücadele eden, onurlu bir şekilde mücadele eden bir takımımız var. 19’dan fazla oyuncumuz olmasına rağmen. Son dönemde altyapıdan ve kiralık olarak aramıza katılan Giresunspor iyi bir takım, “Biz hazırladık” dedi.

“Herkes Giresunspor’u desteklemeli”

Kaplan, Giresunspor’un iki sezon mücadele ettikten sonra ne yazık ki Süper Lig’den küme düştüğünü ve birçok oyuncusunu kaybettiğini, teknik ekiple birlikte göreve geldiklerinde kulüp lideri, yönetim kurulu ve altyapı antrenörleriyle görüştüğünün altını çizerek; Altyapıdan gelen oyuncularla, kiralık olarak dönen oyuncularla ve geçen sezondan kalan oyuncularla iyi bir takım kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Kongre sonrasında yeniden başkan seçilen Nahid Yamak’a tüm şehrin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, “Bütün şehrin, bizlerin, basın ve ileri gelenlerle birlikte Giresunspor’a ve liderine destek olması gerektiğini düşünüyorum. Başka Giresunspor kalmaması ve Giresunspor’un ligde kalması için teknik ekibiz.” Takımla ve oyuncularla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Ekibimle birlikte her zaman tesislerdeyiz. Her ne kadar kulüp bana ev tahsis etse de biz eve gitmeye bile tenezzül etmeden ekibimle gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Oldukça kaliteli ve karakterli bir oyuncu grubumuz var ama genç ve tecrübesiz arkadaşlarımız da var. “Zamanla gerekli tecrübeyi kazanacaklar ve biz de Giresunspor’u en iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Oyuncularıma inanıyorum ve güveniyorum”

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında karşılaşacağı Manisa Futbol Kulübü’nün bu sezon büyük gollerle ligin üzerinde kaliteli bir kadro kurarak lige yeterli giriş yaparak 10 puan topladığını hatırlatan başarılı oyuncu, Teknik Direktör, “Sahaya çıktığımızda iyi bir direnç ve pas oyunu sergiliyoruz. Tek sorunumuz üçüncü bölge. Bu bölgede topu biraz tutabilirsek daha iyi işler yapabiliriz. İnşallah biz de 3. bölgeyiz.” Bunu Manisa FK maçında da yapacağız. Rakip hem tecrübeli hem de 3. bölgede alternatifi çok olan bir takım ama ben oyuncularıma inanıyorum ve güveniyorum. Sahaya çıkıp Giresunspor’u en iyi takım haline getireceğiz. ” Temsil edecek ve kazanmak için oynayacak. İnşallah milli maç arasının ardından puanlar alıp lige doğru bir dönüş yapmak istiyoruz” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam, yeniden takıma dönmesi gündemde olan Brandley Kuwas hakkında da şunları söyledi:

“Geçen hafta liderimizle Kuwas’la telekonferans yaptık. Ona ihtiyacımız olduğunu ve kapımızın açık olduğunu belirttik. Eğer form olarak hazır değilseniz kısa sürede hazır hale getirebiliriz dedik. Olumlu yanıt verdi ve oynayacağı milli maçlardan sonra gelebileceğini ve yarın Giresun’a gideceğini söyledi. “Gelmesini bekliyoruz. Fizik olarak hazırsa Keçiören maçı için kadroya dahil etmek istiyoruz. Tecrübesi var, oynadığı milli maçları takip ettik, iki maçta da 70 dakika oynadı. Kuwas’ın takımımıza döneceği için mutluyuz. Alternatiflerimiz artacak.”

Son olarak Mustafa Kaplan, ligin ilk yarısını 15-20 puan bandında tamamlamak zorunda kaldıklarını, ligden düşme eşiğinin 38 puan olacağını öngördüklerini ve bu gruptan olmak istemediklerini ifade etti. Devre ortasında yapılan transfer açılışıyla sağlanacak destek sonrası ligden düşen 3 takıma da ligden düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu