Yaşam

İş Sanat 24. Sezon “Parlayan Yıldızlar” Başvuruları Devam Ediyor

İş Sanat, müzisyenlere daha mesleklerinin başında sahne tecrübesi kazandırarak onlara destek olmayı amaçlıyor. Parlayan yıldızlarKonser başvuruları başladı.

Parlayan Yıldızlar dizisi başvuru koşulları İş Sanat’ın internet sitesinde açıklandı. Katılım için son başvuru tarihi 4 Eylül 2023olarak belirlendi. 17 Eylül 2023 Pazarİş Kuleleri Salonu’nda yapılacak seçmeler sonucunda 16 genç müzisyen İş Sanat’ın yeni döneminde sahne alma fırsatı yakalayacak.

Seçmelere başvuru esaslarına göre 1 Ocak 2003 (dahil) tarihinden sonra doğan ve halen güzel sanatlar lisesi veya konservatuvarda eğitimine devam eden genç müzisyenler katılabilir.

Adaylar, bir orkestrada profesyonel olarak ekip veya sözleşme ile çalışmamak şartıyla seçmelere başvurabileceklerdir. Adayların yeni biyografilerini ve görüntü kayıtlarını 4 Eylül 2023 tarihine kadar [email protected] adresine göndermeleri beklenmektedir.

İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç, Parlayan Yıldızlar konserlerinin heyecanını yaşadığını belirterek, 21 yıldır başarıyla yürütülen proje hakkında şunları söyledi: gençlerin müzik mesleklerinde, müziklerini seçmelerimize katılarak ulusal ve uluslararası sahnelerde dinleme fırsatı bulduğumuz genç müzisyenlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Şahit olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Genç müzisyenlerin sahne heyecanına ortak olmak bizler için çok değerli bir deneyim. Müziğe gönül vermiş gençlerimiz dünyanın ve ülkemizin en güzel orkestralarında yer alıyor, onların başarı hikayelerine ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. söz konusu.

23. periyoddaki performansıyla 3. olan perküsyon sanatçısı Efe Yaşar, Shining Stars konser serisine seçilmenin başlı başına bir başarı olduğunu ve ödüle layık görülmenin çok pahalı olduğunu dile getirdi.

23. Dönem mansiyon ödülü sahibi piyanist Alaz İkiz, İş Kuleleri Salonu’nun her müzisyenin hayalindeki salon olduğunu ve piyanodan akustiğe kadar her şeyin en konforlu şekilde düzenlendiğini söyleyerek, genç müzisyenleri desteklemenin değerini vurguladı. Genç müzisyenlerin daha fazla konser fırsatı bulmasını dilediğini dile getiren Öztürk, İş Sanat’ın sayısız gence kapılarını açtığı bu projenin ülkemizin tüm kurumlarına ilham kaynağı olmasını diledi.

2002 yılından bu yana genç müzisyenlere destek veren Parlayan Yıldızlar’ın konserleri, Kasım ayında İş Sanat’ın yeni dönemiyle başlayacak.

Genç kemancı, 2012 yılında vefat eden İş Sanat Sanat Yönetmeni Meriç Soylu’nun ailesi tarafından Parlayan Yıldızlar’a verilen “Meriç Soylu Ödülleri”nde birincilik ödülünün sahibi oldu. Sofiko Thumburidze kazanmış. ikincilik ödülü Özberk Miraç Sarıgül(gitar) verirken, Efe Yaşar(vurmalı) üçüncülük, Alev İkiz(piyano) ve nergis boran(zafer) mansiyon ödüllerinin sahibiydi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu