Haber

CHP endişeden telefonlara bakamıyor! kriz büyüdü

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerine haftalar kala liste yansımaları devam ediyor. 6’lı masa ortaklarının milletvekili adayları CHP listelerinden seçime girdi ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda tartışmalar yaşandı.

Şimdi de listelerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Seçime kendi listeleriyle giren İyi Parti’nin aday gösterdiği bölgelerde, İyi Parti’lilerin CHP listelerine yerleştirilmesi tepki çekti. Bu isimler:

“İyi Parti GİK Üyesi Berna Sukas İstanbul 2. Bölge 9.’su, Ahmet Ersagun Yücel İstanbul 1. Bölge 5.’si, Onur Aydın İstanbul 1. Bölge 11.’si, Dünya ve Avrupa Şampiyonu eski milli tekvandocu İrem Yaman Ankara 2. Bölge 4. Sıradan, Orkun Kamber Ankara 1. Bölge 5. Olağan” CHP listelerinden aday gösterildi.

LİSTELERİN TEMİZLENMESİNDEN SONRA KAFTANCIOĞLU’NA TEPKİ OLDU
Adayların netleşmesinin ardından il ve ilçe yöneticilerinin Canan Kaftancıoğlu’na tepki gösterdiği öğrenildi. “İl belediye başkanı olmak için yaygara kopartıyorsun.

Siz bizi topladınız, biz düşüncelerimizi söyledik. Parlamento listelerine bir kişiyi kaydedemezdiniz. Şimdi sen vekillerinle tarlada dolaş, biz asla sokağa çıkmayacağız.söz konusu.

Kaftancıoğlu’nun “Seçim kampanyalarına katılmıyorum, katılmıyorum. Başım ağrıyor. İki cephede savaştım. Bir tarafta belediye kiracılarıyla, diğer tarafta karargâha yerleşen çeteyle savaşıyorum. sence?”tepki gösterdiği öne sürüldü.

TELEFONLARA CEVAP VERİLMEDİ
Arka arkaya yaşanan bu iki olayın ardından özellikle İstanbul’da listelerin iyi karşılanmadığı, İstanbul İl Başkanlığı binasında tek bir ilan ve pankart bile olmadığı, telefon dahi aranmadığı iddia edildi. İl Başkanlığında.

 

KAYNAK: SABAH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu