Haber

Bursa’da 9 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismara 5 yıl hapis cezası

BURSA’da çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan 3 ayrı suç kaydı bulunan ve annesiyle gittiği pazarda oyuncaklara bakan 9 yaşındaki AM adlı kız çocuğuna tacizde bulunan Suriye asıllı Muhammed Habbabe (28), tutuklandı. ‘Çocuğun taciz yoluyla cinsel istismarı’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren hakim, cezada indirim yapmadı.

Olay, 4 Aralık 2023 tarihinde Yıldırım ilçesinde meydana geldi. AM’in annesi GM ile birlikte pazara gitti. İddiaya göre annesi temizlik malzemelerinin olduğu reyona bakarken, AM ise oyuncakların bulunduğu reyona bakıyordu. Çocuk raftaki oyuncağa bakarken Suriye uyruklu Muhammed Habbabe arkadan yaklaşarak AM’i el yordamıyla yakaladı. Marketteki güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından yaşadıklarını anlattığı çocuğun annesi polise şikayette bulundu. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

DİĞER ÇOCUKLARA DA İSTİSMAR ETTİ

‘Çocuğa cinsel istismar’ suçundan 3 farklı sabıka kaydı bulunan ve polise ve savcılığa verdiği ifadede “Şeytana uydum” diyen Habbabe tutuklandı. Hakkında Bursa 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanık, duruşmaya Ses ve Sahne Bilgi Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlanırken, salonda AM’nin annesi GM ve tarafların avukatları da hazır bulundu. Tutuklu sanık Habbabe, mahkemede tercüman aracılığıyla yaptığı savunmada daha önceki ifadelerini kabul etmeyerek, “Olay günü markete gittim. Acelem vardı. Alışveriş yaparken yanlışlıkla elim bana çarpan kıza çarptı” dedi. Oradaydım. Karakolda avukatım olmadığı için korktum. Farklı ifade verdim. Bilerek dokunmadım. Cinsel amaçlı hareket ettim.” “Ben yapmadım. Masumum, beraatımı istiyorum” dedi.

‘KIZIM MANEVİ DESTEK ALMAYA BAŞLADI’

AM’nin annesi GM, sanıktan şikayetçi olduğunu, kızının ağlayarak yanına gelerek olayı kendisine anlattığını söyledi. “Kızımla markete gittim. O da diğer koridora geçti. Birinin kendisine kötü davrandığını söyledi. İlk başta birisi bağırıyor sandım. Daha sonra market görevlilerine güvenliği izlemek istediğimi söyledim. kameralar.” “Ona söyledim. Görüntüleri izlediğimde bir adamın kızıma dokunduğunu gördüm” dedi. Olayın ardından kızının psikolojisinin bozulduğunu belirten GM, “Kızım psikolojik destek alıyor ve sürekli ağlıyor.”

Mahkeme tutuklu sanık Muhammed Habbabe’nin tutukluluğunun devamına karar verdi. 12 yaşının altında olan mağdura ‘çocuğu taciz ederek cinsel istismar’ suçunu işlediğinin sabit olması nedeniyle 5 yıl hapis cezası verdi. Cezada herhangi bir indirim yapılmadı.

haber-uzunkopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu