Ekonomi

Bank of America, Kazanç Raporu Öncesi AMD Fiyat Hedefini Yükseltti, Olası İlk Çeyrek Tahminlerinin Eksik Olduğu Uyarısında Bulundu

Bank of America’daki mali analistler Pazartesi günü, Gelişmiş Mikro Cihazların (AMD (NASDAQ:) AMD )) fiyat hedeflerini önceki 165 dolardan 195 dolara çıkardı. Ancak, 30 Ocak Salı günü piyasa kapanışından sonra mali sonuçları açıkladığında şirketin ilk çeyrek kar iddiasını karşılayamama ihtimalinin olduğu konusunda uyardılar.

Hisselere ilişkin olumlu tavsiyelerini doğrulayan analistler, yapay zekadaki (AI) uzun vadeli gelişmelerin güçlü desteğinin devam etmesine rağmen şirketin kısa vadede daha ciddi bir ortamla karşı karşıya olduğunu belirtti.

İlk çeyrek tahmininin piyasa konsensusundan daha düşük olması riski nedeniyle, kazanç raporu sırasında hisse fiyatında hafif bir düşüş olasılığının olabileceğini kaydettiler. Bu, kişisel bilgisayarlardaki ve sahada programlanabilir kapı dizilerindeki zayıf satışların yanı sıra, Yarı İletken Endeksi’ndeki (SOX) %35’lik artışa kıyasla önceki üç ayda %84 artan AMD hisse fiyatındaki önemli artışa bağlanıyor.

“Dördüncü çeyrek sonuçlarının beklentilerle uyumlu olmasını bekliyoruz, ancak ilk çeyrek gelirinin bir önceki çeyreğe göre %10 düşerek 5,5 milyar dolara düşmesini bekliyoruz. Bu rakam, 5,8 milyar dolarlık piyasa beklentisinin, yani önceki yılın aynı dönemine göre %10’un altında. önceki çeyrekte “5,6’lık düşüşün altında kalıyor.”

“Intel Şirketi (NASDAQ: INTC ) Hayal kırıklığı yaratan gelir raporunun ardından ilk çeyrekte hafif bir düşüş bekleniyor; Ancak konferans görüşmesinin AMD’nin MI300 AI hızlandırıcıya yönelik beklentilerine odaklanacağına inanıyoruz. Şirket yönetiminin 2024 takvim yılı için tahminlerini niteliksel ve niceliksel olarak artırarak, daha önceki 2 milyar dolarlık tahmini aşarak 3 milyar dolardan 3,5 milyar dolara kadar olan piyasa konsensüsüne yaklaşmasını bekliyoruz. “Ayrıca 2024’ün dördüncü çeyreği için çıkış oranının 1,4 milyar ila 2 milyar dolar arasında olmasını bekliyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla hazırlanmış, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu