Haber

Türkiye Büyükelçiliği’nde açılan taziye defterini Paraguay Dışişleri Bakanı Arriola imzaladı

Paraguay Dışişleri Bakanı Julio Arriola, Asuncion’daki Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremler için açılan taziye defterini imzaladı.

Asuncion’daki Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Paraguay Dışişleri Bakanı Arriola, Asuncion’daki Türk Büyükelçiliğini ziyaret ederek depremlerde hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Arriola, taziye defterine, Paraguay hükümeti ve halkı adına duyduğu derin üzüntüyü ve dayanışma duygularını kaydetti.

Depremlerin olduğu 6 Şubat’ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye mesajı gönderen Arriola, Asuncion Büyükelçisi Serhat Aksen’i de telefonla arayarak dayanışma duygularını dile getirdi.

Taziye defteri, İslam Kültür ve Yardım Merkezi yetkilileri ile resmi görevliler ve diplomatik temsilciler tarafından imzalandı.

Büyükelçi Aksen ile görüşen İslam Kültür ve Yardım Merkezi yetkilileri de depremzedeler için dua etti.

Öte yandan Paraguay Devlet Başkanı Maria Abdo’nun eşi Silvana Abdo da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a taziye mektubu gönderdi.

Paraguay İçişleri Bakanı Federico Gonzales, Turizm Bakanı Sofia Montiel, Temsilciler Meclisi Lideri Carlos Maria Lopez, Temsilciler Meclisi Türkiye-Paraguay Dostluk Kümesi Lideri Derlis Maidana ve Kardinal Adalberto Martinez de resmi açıklama, yazılı açıklama veya sosyal medya paylaşımlarıyla taziyelerini ilettiler.

Paraguay ise arama kurtarma çalışmalarını güçlendirmek için Türkiye’ye ekip göndermeyi teklif eden ülkeler arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu