Ekonomi

Trump, ‘gizli belgeler’ suçlamasıyla mahkemeye çıkacak

Miami polisinin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı eski ABD Başkanı Donald Trump, Wilkie D. Fergusson Jr. Yerel saatle 14:00 sıralarında adliye binasına ulaştı.

Geceyi geçirdiği National Doral malikanesinden araç konvoyu ile gelen Trump’a medya ordusu büyük ilgi gösterirken, taraftarları ellerinde “Trump 2024” bayraklarıyla adliye çevresinde toplandı.

Savcıların hazırladığı iddianamede Trump, başkanlığından sonra kapalı belgeleri saklamak ve konuyla ilgili soruşturmayı engellemekle ilgili 37 ayrı suçlamayla karşı karşıya bulunuyor.

Trump’a yöneltilen suçlamalar dinlenmeden gözaltı şartı olarak parmak izi alınacak, rutin başvuruların ardından mahkemeye çıkarılacak ve suçlamalarla hakları resmen açıklanacak.

Eski ABD Başkanı’nın New Jersey’de açıklama yapması bekleniyor

Bugün New Jersey’e dönmesi ve mahkemedeki işlemlerin ardından akşam saat 20.15’te Bedminster golf tesisinde hakkındaki tezlerle ilgili basın açıklaması yapması beklenen Trump, New York’ta ilk kez hakim karşısına çıktı. Nisan ayında kendisine yöneltilen devlet temelli suçlama nedeniyle ve bugün federal temelde suçlamalarla karşı karşıya. “İkinci kez hakim karşısına çıkan ilk eski cumhurbaşkanı” olarak tarihe geçti.

Geçen hafta açıklanan 49 sayfalık iddianamede, Beyaz Saray’daki görevinden ayrılırken yanında bilinmeyen belgeler götürmekle ve bununla ilgili federal soruşturmaları engellemekle suçlanan Trump, bilinmeyen devlet belgelerini alıkoyma suçlamalarını “saçma ve asılsız” olarak nitelendirdi. .” ödüllendirilemezler, yenilmelidirler.” sözlerini kullandı.

Malikanesinden çıkan kapalı belgeler

Donald Trump’ın Florida’daki konutu, “gizli belgeler” soruşturması için 8 Ağustos 2022 sabahı FBI casusları tarafından basıldı.

Baskını ve devam eden soruşturmaları “siyasi” olarak nitelendiren Trump, özellikle Mar-a-Lago’dan alınan belgelerin “bağımsız bir hakem veya özel yargıç” tarafından incelenmesini istedi.

Başkanlığını, Trump’a yönelik “gizli belgeler” ve “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmalarında özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith yapıyor.

Öte yandan 4 Nisan’da Donald Trump, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına “sus payı” ödediği suçlamasıyla Manhattan Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmış ve hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Trump, suçlamalarla mahkemeye çıkan ilk eski ABD lideri olarak tarihe geçti.

haber-yavuzeli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu