Ekonomi

Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarına ilişkin tedbirleri hayata geçirecek

Ticaret Bakanlığı şimdi de çimento fiyatlarına ilişkin bir tedbir uygulanacağını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Ekonomimizde değerli bir ölçeğe sahip olan, birçok dairemizi ve vatandaşlarımızın refahını doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren inşaat dairemizdeki gelişmeleri Bakanlığımız yakından takip etmekte ve dış ticaret açısından da takip etmektedir.

Bu çalışmalar, öncelikle iç talebin karşılanması amacı ile inşaat departmanında yoğun olarak kullanılan çimento ve klinker ihracatının yakından takip edilmesi amacıyla 4 Eylül 2021 tarihinde “İhraç Edilecek Mallar Listesi”ne eklenmiştir. ve gerekli önlemlerin zamanında alınmasını sağlamak.

Son dönemde söz konusu işlerin yurt içi temininde sorun yaşandığına dair Bakanlığımıza yoğun ihbarlar gelmesi ve söz konusu işlerin yurt içi satış fiyatlarında özellikle son 1 yılda Bakanlığımızca gözlemlenen artışlar nedeniyle. -2 ay, bu işlerin fiyat artışlarını önlemek ve yurtiçi arzını rahatlatmak için Bakanlığımızca gerekli tedbirler alınacaktır. . Bakanlığımızca bu tedbirlerin piyasada yaratmasını beklediği olumlu etkilerin istenilen düzeyde olmaması durumunda, alınan tedbirlere ek olarak ilave tedbirlerden kaçınılmayacağı ilgili taraflara bildirilmesinde fayda olacaktır. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu