Teknoloji

Microsoft, yapay zeka destekli sohbet botu Bing Chat’in adını Copilot olarak değiştirdiğini duyurdu.

Teknoloji devlerinin yapay zeka yarışı hız kesmeden devam ediyor. Microsoft, ChatGPT ile başlayan trende Bing’i, Google ise Bard’ı piyasaya sürerek yanıt verdi. Meta, bu yarışa katılmak için çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu.

Ve şimdi Microsoft, Bing Chat ve Bing Chat Enterprise’ın adlarını Microsoft Copilot olarak değiştirdiğini duyurdu.

Artık Microsoft’un yapay zeka chatbot’u ile etkileşime geçmek isteyenler https://copilot.microsoft.com adresinden Copilot’a ulaşabilecek. Şirket, Bing Chat’i yeniden markalamanın ve taşımanın yanı sıra, Copilot’un OpenAI’nin GPT’lerini, yani kullanıcıları destekleyeceğini de duyurdu. Copilot’un kendi özel versiyonlarıoluşturabileceklerini açıkladı

OpenAI bunu bu ayın başındaki Geliştirme Günü etkinliğinde duyurdu ve bu özelliği ödeme yapan müşterilere sundu. Microsoft yaptığı açıklamada şunları söyledi: ” Copilot’un daha da güçlü, çok yönlü ve yaratıcı olmasına yardımcı olmak amacıyla OpenAI GPT’leri desteklediğimizi duyuruyoruz. GPT’ler, herkesin belirli görevler için Copilot’un özel bir sürümünü oluşturmasının yeni bir yoludur. GPT’ler ve eklentiler, daha önce duyurulan OpenAI şema eklentilerinin temeli ile birlikte, kullanıcılar ve profesyonel geliştiriciler arasında yeni bir fırsat yaratacak ve kullanıcılara ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlanmış deneyimler ve etkileşimler sunacak.” söz konusu.

Kullanıcıların ve daha geniş tüketici pazarının Bing Chat’in Microsoft Copilot’a dönüşümüne nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak, ancak şirketin Microsoft altında Bing markasına göre daha başarılı olacağına dair bir fikri olduğu açıkça görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu