Ekonomi

Mersin’de Ejder Meyvesi Hasadı Başladı

Mersin’de ejder meyvesi hasadı başladı

MERSİN – Mersin’in Silifke ilçesinde ejder meyvesi olarak bilinen pitaya (ejder meyvesi) bahçesinde dönemin ilk eseri hasat edildi. Kilosu 100 ile 150 lira arasında değişen fiyatlarla satılan ejder meyvesi üreticisinin yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin son yıllarda en önemli üretim merkezlerinden biri olan Mersin’de tropikal meyve üretimi arttı. Anavatanı Vietnam olan ejder meyvesi hem lezzeti hem de tüketim alanları nedeniyle üretimini de arttırmıştır. Mersin’in birçok ilçesinde olduğu gibi Silifke’de de üretilen ejder meyvesinde hasat başladı. İlaç sanayi, dondurma ve salata üretiminde kullanılan meyvelerden biri günlük tüketiminin yanı sıra 300 gram ile 1 kilogram arasında değişen yüklerde gelmektedir.

Yaklaşık 3 dönümlük alandan 15 bin tropikal meyve toplayan üretici Feza Önal, Silifke’de son dönemde alternatif ürün olarak tercih edilen pidenin kaktüs familyasından olduğunu ve daha çok Vietnam gibi ülkelerde üretildiğini belirtti. , Orta ve Güney Amerika, Endonezya ve Malezya.

Dondurma üretimi, salata ve ilaç sanayinde kullanılan, ağırlığı 300 gram ile 1 kilogram arasında değişen tropikal bir meyve olan pitayanın haziran ayı başından itibaren çiçek açmaya başladığına dikkat çeken Önal, meyvelerinin 50 günde olgunlaştığını söyledi.

Meyvenin üretiminde herhangi bir gübreleme veya kimyasal işlem yapmadıklarına işaret eden Önal, serada domates, biber, patlıcan gibi diğer ürünlere göre üretim maliyetinin düşük, veriminin yüksek olduğunu vurguladı.

Üretici Önal, “3 dönümlük serada üretim yapıyoruz. 5 bine yakın fidanımız var. Bu yıl rekolte beklentimiz 10 bin meyve. Yıllar geçtikçe bu sayı artacak. Akdeniz iklimi en güzel iklimdir.” Dünyada tüm çiftçilerimize tavsiye ediyoruz.Anlaştığımız firmalara hububat hesapları satıyoruz.”

sarikaya-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu