Haber

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun yeni durağı Tarsus

Mersin (İGFA) –‘Ben Mimar Sinan’ım’ oyununu 30. kez sahneleyen ve binlerce öğrenciye ulaşan ekip, Mersin ve Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukların Mimar Sinan’ı tanıması ve örnek alması için çalışmalarını sürdürüyor.

“ÇOCUKLARA MİMAR SİNAN’IN ÖRNEK OLMASINI SAĞLAMAK İÇİN BURADAYIZ”

Oyunun Mimar Sinan’ın 3 büyük eserini ele aldığını belirten Şehir Tiyatrosu oyuncusu Yetenekli Okdemir, “Bu oyunda Mimar Sinan’ı sahnede canlandırmak, çocukların Mimar Sinan’dan ilham almasını ve örnek olmasını sağlamak için buradayız. Tarihsel bir kişilik olarak.” Başladığı günden bu yana 30 kez sahneye çıktığını kaydeden Okdemir, “30 oyun çok iyi geçti. Özellikle çocuklar çok ilgilendi. Öğretmenlerden de çok güzel geri dönüşler aldım. Böyle tarihi bir karakteri canlandırdığımız için bize özellikle teşekkür ettiler. Burada perde arkasında onlarca arkadaşımız var, bu çok büyük bir ekip işi. “Sahnede tek başıma olsam bile onların yardımı olmadan bu oyun sahnelenemezdi” dedi.

“TÜRKÇE’NİN KONUŞULDUĞU HER YERDE İZLEYİCİLERE ULAŞMALI”

Oyunun Türkiye’nin her yerinde oynanmasını dilediğini belirten Okdemir, “Türkçe konuşan tüm milletlerin de izleyebileceği kadar seyirciye ulaşmasını isterim.” “Sadece Mersin’deki çocukların değil, Türkiye’deki tüm çocukların Mimar Sinan’ın nasıl bir tarihi karakter olduğunu öğrenmesi, ondan örnek alması ve ondan ilham alması gerektiğini düşünüyorum.”

Mimar Sinan’ı canlandırmaktan büyük gurur ve onur duyduğunu belirten Okdemir, “Onun sahnede geçirdiği o süreci canlandırmak yani sadece 45 dakikaya sığdırdık. 98 yıllık bir hayattan bahsediyorsak 45 dakika hiçbir şey değil. Ama eserleri zaten ortada, biz de elimizden geldiğince onun ruhunu hayata geçirip çocuklarla buluşturmaya çalışıyoruz.”

“MİMAR SİNAN’DA ÇOCUKLAR KEYFİNİ ÇIKARIN”

Çocuklara tavsiyelerde bulunan Okdemir, “Sadece tarihi bir karakter olarak bakmasalar, yaptıklarının bu güne geldiğini görseler çok değerli olacağını düşünüyorum. 500 yıl önce yaptırdığı cami, tüm sarsıntılara, sarsıntılara, olumsuzluklara ve hava şartlarına rağmen hala dimdik ve sağlam bir şekilde ayakta duruyor. 500 yıl sonra bile halkın hizmetindeyiz. Hatta çocuklar buradan örnek alabilirler; yarın mühendis olduklarında onlar da 500 yıl sonrasına taşınabilecek yapılar ve eserler yaratabilirler. “Son dönemde yaşadığımız deprem felaketinden sonra hepimizin ihtiyacı olan şeyin bu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu