Haber

Galatasaray 5 yıldız mı? Galatasaray’ın kaç yıldızı var? GS kaç kez şampiyonluk kazandı?

galatasaray 5 yıldız mı? soru soruluyor. Spor Galatasaray, 2022-23 sezonunda Toto Muhteşem Lig’de şampiyon oldu. 36. haftada Ankaragücü’nü deplasmanda 4-1 mağlup eden Galatasaray, 2 hafta kala liderliği garantiledi ve tarihindeki 23. şampiyonluğuna ulaştı. Galatasaray arama motorlarında 5 yıldız mı? Galatasaray’ın kaç yıldızı var? GS kaç kez şampiyonluk kazandı? soru aranıyor

GALATASARAY 5 YILDIZLI OLUR MU?

Galatasaray henüz 5. yıldızı alamadı. Galatasaray, Süper Lig’de 23 kez şampiyon oldu. Galatasaray 25. şampiyonluğuyla 5 yıldıza ulaşacak.

YILDIZ KAÇ YILDA VERİLİR?

Dünyadaki standart kullanımın aksine Türkiye’de futbol kulüpleri 10 şampiyonluğa değil 5 şampiyonaya yıldız ekliyor. Galatasaray 22 şampiyonluğu temsil eden 4 yıldız kullanıyor. Fenerbahçe logolarında 19 şampiyonluğu, Beşiktaş 16 şampiyonluğu temsil eden 3 yıldız kullanıyor. Trabzonspor 7 şampiyonluğu temsil etmek için 1 yıldız kullanıyor. 1959 öncesi şampiyonluklar sayılmadığı için Fenerbahçe, 2021-2022 döneminden itibaren formalarda yıldız kullanmama kararı aldı. Ancak daha sonra formalarında bu şampiyonlukları temsil edecek 5 yıldıza yer verileceği açıklandı.

Böylece Galatasaray, tarihindeki 23. şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Cim-Bom, Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağı derbide şampiyon olacak.

82 PUAN GARANTİSİ

34 maçta 26 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Aslan, kalesinde 77 gol ve 27 gol kaydetti. Galatasaray 82 puanla şampiyonluğa ulaştı. En yakın takipçisi Fenerbahçe ise 77 puana sahipti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu