Haber

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yahudi Seçkin Cesaret Madalyası aldığı” iddiası manipülasyondur

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı Dezenformasyon Çaba Merkezi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldığı” iddiasının manipülasyon olduğunu bildirdi.

Merkezden “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yahudi Üstün Cesaret Madalyası verildi” tezine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, yıllardır dolaşımda olan ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarıyla yeniden gündeme gelen tezi destekleyen görsellerde açık manipülasyon yapıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“İftirayla Mücadele Birliği (ADL) tarafından verilen ‘Önemli Cesaret Ödülü’, Holokost (Yahudi soykırımı) sırasında Yahudileri kurtaranları onurlandırmak için verilen bir ödüldür.

Dolayısıyla 2005 yılında bu ödülün takdimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına değil, Holokost (1933-1945) sırasında bazı Yahudileri soykırımdan kurtaran Türk diplomatlar adına yapılmıştır. 2014 yılında tartışma konusu olan görüntülerle ilgili Türk basınına konuşan ADL yetkilileri, “Bu teşekkür plaketini Sayın Başbakan’a verdik ama bu plaket aslında bugün hayatta olmayan Türk diplomatların anısına verildi. ” “Ödül, adını 2011 yılında 2. Dünya Savaşı sırasında asker olan Polonyalı diplomat Jan Karski’den almıştır.”

haber-zara.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu