Haber

Çin’de düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda İzmirli tekvandocu Esra Akbulak bronz madalyanın sahibi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve SporKulüp tekvandocu Esra Akbulak, Çin’de düzenlenen 31. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda kırık eli olmasına rağmen bronz madalyanın sahibi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor Kenti inşa etme vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tekvandocu Esra Akbulak, Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda bronz madalyanın sahibi oldu. 28 Temmuz’da Çin Halk Cumhuriyeti’nin Chengdu kentinde başlayan 31. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda tatamiye +73 kiloda tırmanan Esra Akbulak, ilk tıpta Hintli Himanshi Antil’i 2-0, ilk tıpta ise Polonyalı Aleksandra Kowalczuk’u 2-0 yendi. çeyrek finaller. -1 galibiyetle son dörde damgasını vurdu. Yarı finalde bağları bozulan İzmirli sporcu, yine de mücadelesine devam etti ve İranlı Anahita Tavakoli’ye 2-1 yenilerek üçüncü oldu.

Dünya Üniversiteler Yaz Oyunlarından madalya ile dönmekten mutluluk duyduğunu belirten Esra Akbulak, “Çin’deki bu nadide organizasyon benim için çok uygun bir deneyim oldu. Motivasyonumu kaybettim. Ancak bronz madalya ile dönmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bana destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu