Yaşam

Bir Plaka Milyonlara Satıldı: En Pahalı Plaka!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ünlü şehri Dubai, şimdiye kadar gördüğünüz en farklı müzayedelerden birine ev sahipliği yaptı. Bir müzayedede milyonlarca dolara bir plaka satın alındı.

Sadece “P” ve “7”Üzerinde harf ve rakam bulunan bu levha, açık artırmada yaklaşık olarak satıldı. 15 milyon dolar (289 milyon 321 bin TL) satılmış. Bu ölçü ” dünyanın en pahalı plakasıunvanını kazandı”.

Rekor kıran plaketin geliri hayır kurumuna bağışlanacak

Müzayede geçtiğimiz Cumartesi günü Emirates Müzayede adlı bir müzayede evi tarafından gerçekleştirildi. Müzayede evi yaptığı açıklamalarda bu satın almanın yeni bir kayıt Bunu da ekledi. Bu kişinin talebi üzerine plakayı kimin aldığı açıklanmadı.

Firmanın açıklamalarına göre Guinness Rekorlar Kitabı’na giren “P 7” plakasından elde edilen gelir, Dubai hükümdarı Pir Muhammed bin Rashid al-Maktoum liderliğindeki bir şirket tarafından elde edildi. Gıda yardımıkuruma bağışlanacaktır.

Önceki kayıt hangi plakaya aitti?

Cumartesi günkü müzayededen önce, “dünyanın en pahalı plakası” unvanı, 2008 yılında yine Emirates Müzayedesi tarafından BAE’de bu kez Abu Dabi’de düzenlenen bir müzayedede satılan bir plakaya aitti. Rekorlar kitabına giren bu kayıt basitçe ” birsayısından oluşuyordu” ve 14,2 milyon dolarsatılmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz şubat ayında Hong Kong’da “R” harfli bir plaka 3.2 milyon dolara satıldı. 2016 yılında Dubaili bir iş adamı yaklaşık 9 milyon dolara “D 5” plakasını satın aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu