Ekonomi

Bakan Kurum kira artışlarını önleyecek projeyi açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulunuyor.

Bakanın açıklamasından satırbaşları:

‘KİRA ARTIŞLARININ ÖNÜNE ÇIKACAĞIZ’

“Emlak Konut ve THY iş birliğiyle yapılacak olan Arnavutköy Yenişehir Konut Projesini bugün duyurduk. Yeni proje ile ev sahibi olmak isteyenlerin başvurularını almaya başladık. Düşük ödeme planları ile yapılacak. .Bu proje İstanbul’da kira artışlarını engelleyecek.13 bin başvuruyu geçerse kura çekilecek.Daha önce konutu olmaması ve İstanbul’da ikamet ediyor olması gerekecek.7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle hayata geçirilecek. örnek bir şehir olacak.”

“7 BİN 500 LİRADAN BAŞLAYAN TAKSİTLERLE 13 BİN KONUT VERECEĞİZ”

“Sürekli sahadayız. Vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımızın sorunlarını çözme iradesi gösteriyoruz. Amacımız İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmamak. konutu olmayan vatandaşlar ev sahibi olabiliyor.ilk etapta 250 bin sosyal konut sonra 250 bin.bin konut daha yaparak toplamda 500 bin konut için kura çekeceğiz.sosyal konut da dağıtacağız Daha önce yaptığımız 1 milyon 200 bin konut gibi.Bugün açıkladığımız gibi bugün de duyurduğumuz gibi vatandaşlarımıza ilk evlerini alabilecekleri kontenjan hediye ediyoruz.Bugün bayram, gençlerimizi istiyoruz. Geleceğe daha inançla bakmalarını sağlamak için.Bugün bu proje kapsamında 18-30 yaş arası gençlerimize yüzde 50 kota ayırdık.Tek şartımız daha önce konut sahibi olmamış olmaları.Kardeşlerimiz Evi olmayanlar ve İstanbul’da ikamet edenler başvurabilir. Burada 7 bin 500 liradan. dan itibaren sabit taksitlerle konut sağlayacağız. Örnek bir şehir olacak. 3. Havaalanımıza yakın.

“DEPREM BÖLGESİNE 173 BİN KONUT İNŞAATINA BAŞLAYACAĞIZ”

“Bu süreçte aklımız deprem bölgesindeydi. Ekiplerimiz hep oradaydı. Depremin ardından 11 ilde 173 bin konutun inşaatına başlandı. İlk etapta 319 bin konutun inşaatına başlayacağız. Ardından 610 bin konutumuzu yapacağız. 319 bin konutu da 1 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.”

BAKAN ‘YARIM BİZ’ KAMPANYASINDA BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

“Başvuru sayımız 171 bin 500’e ulaştı. Bu da demek oluyor ki bu kampanya ile 3 milyon vatandaşımız evini yeniliyor. 695 bin konut dönüştürülecek, 1,5 milyon riskli konutu da adım adım dönüştüreceğiz. Başvuruları alacağız” 31 Mayıs’a kadar. en geç 2 yıl içinde.İstanbul’un deprem riski sadece kendisini ilgilendirmiyor.Türkiye’de yaşayan vatandaşların beşte biri İstanbul’da yaşıyor.İstanbul’un güvenliği bizim milli güvenlik meselemizdir.İnşallah bu süreci tamamlayacağız. en çok başvuru Bahçelievler’de 756 bin bağımsız bölümün yer aldığı başvurunun konusu burada farkındalığı unutmamak lazım 85 milyon kardeşimiz deprem bölgesi için emek verdi. İlk andan itibaren o zamandan beri yardım ediyoruz.”

“MİLLETİMİZİ ONLARIN BİLİNÇLERİNE BIRAKMAYACAĞIZ”

“Deprem bölgesinin kime oy vereceğine bakmadık, herkese gerekeni yaptık. Depremzedelerimizi asla vicdanlarına bırakmayacağız. İzmir’de depremde nasıl yardım ettiysek, bundan sonra da öyle yapacağız. Antalya ve Muğla yangınları Acı üzerine siyaset olur mu Ötekileştireceğiz, ötekileştirme kabul edilemez Milletimiz 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza rekor destek verdi 14 Mayıs’ta milletimiz hayali gerçeklerden ayırdı, vakıf oldu PKK’ya güvenenlere değil, vatanı için can atanlara.” Seçim gecesi kazanıyoruz, öndeyiz dediler ama ne oldu? Milletimiz 14 Mayıs’ta hesabını sandıkta verdi.”

“KONT YATIRIM ARACI OLMAYACAK”

“28 Mayıs’ta Amerika, İngiltere ve dünyanın dört bir yanından fonlar Türkiye’ye akmış olacak. Ekonomideki dolaylı gelişmelerden dolayı kiralarda düşüş olacak ve Cumhurbaşkanımız da gerekli iyileştirmeleri yapacaklarını açıkladı. memur, emekli ve vatandaşlara yapılacak zam 2023′ Şu ana kadar yüzde 25’lik kira zamlarına son verdik. Süreksiz harika bir durumda yaşıyoruz. Gelir ve arzı artırmak için gerekli iradeyi gösteriyoruz. Güçlü form.Kira fiyatları kadar gelirle de ilgili.Ev bir kez yatırım aracı olmaktan çıkacak.Meclis açılır açılmaz ulusal risk var.Yönetmelikleri ile ilgili girişimlerimiz olacak. Meclis yemin eder kanuni tüzük ile ilgili her türlü işlemleri süratle yürüteceğiz.Kira konusunda kimseyi mağdur etmeyecek adımlar atacağız.Ne ev sahibi olan kardeşlerimiz ne de kiracı kardeşlerimiz.Neden diyoruz ki? yatırım aracı olmaması gerektiğini? Barınma ve barınma ihtiyacını karşılayan bağımsız bir bölüm. Önceliğimiz bunu yapmak. Bununla ilgili konut alacak kişilerin kimlerden olacağına kadar birçok düzenlemeyi hayata geçireceğiz.”

BAKANDAN MEMURLARA KİRA DESTEĞİ

“Büyükşehirde yaşayan kardeşlerimizin buradaki yaşam kurallarına riayet etmeleri için yönetmelikler getireceğiz. Memurlarımızın gelirlerinin artması gerekiyorsa bunu hayata geçireceğiz. Kirayı artırmak mı lazım onu ​​da getireceğiz.” Seçimden sonra daha iyi kurallar içinde yaşama imkânı için iyileştirmeler hayata geçireceğiz. Bu motivasyonla vatandaşlarımız yeniden sandığa koşacak ve ‘Tutacağını düşünüyoruz’ diyecek.

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu